Skip links

Burun Estetiği Yaş Sınırı Nedir

Burun estetiği yaş sınırı nedir sorusunda yaştan önce işlemi tanımak daha önemlidir. İlk bakışta, psikolojik sağlık için önemli olan yüz simetrisi ile ilgilidir. Başka hiçbir yerde düzeltilemeyen kusurların düzeltilmesidir.

Burun Estetiği Nedir

Tıp alanında bazı tekniklerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi, burun ameliyatını günümüz şartlarında çok daha kolay bir ameliyata dönüştürmüştür. Günümüzde hemen herkes estetik cerrahi ile engelleri ortadan kaldırarak hem daha sağlıklı nefes alabilmekte hem de istediği buruna sahip olabilmektedir. Yani Burun estetiği yaş sınırı nedir konusu hemen herkesi kapsayan bir cevaba sahiptir.

Rinoplasti, bu yapı içerisinde yer alan burun şeklindeki kemik ve kıkırdak yapıları birbirine bağlayan estetik bir ameliyattır.

Genel bir isim olan rinoplasti, çevresel estetik ve estetik manipülasyon gibi alt başlıklar içerir. Rinoplasti, sonradan veya travmaya bağlı olarak ortaya çıkan ya da burunda doğuştan gelen bozuklukları gidermek için yapılır.

Estetik Cerrahi ve Burun

Burnu şekillendirme (yeniden oluşturma), deforme etme veya bazı kusurları düzeltme gibi bir veya daha fazla işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Burun dokusu, burun estetiği yaptırmayı düşünenlerde önemli bir faktördür, bu nedenle cerrahınız ile yapılan testleri kontrol etmek önemlidir. Burun estetiği çalışmaları, en ufak bir müdahalenin bile çok önemli sonuçları olabileceğinden, ameliyat alanına aşina olan cerrahlar tarafından yapılmalıdır. Burun estetiği fiyatları ekşi sözlük gibi kaynaklardan değil, gerçek doktor ve kliniklerden öğrenilmesi gereken bilgilerdendir.

Tam olarak beklenen sonuçları elde etmek için 6-12 ay iyileşme gerektirebilir. Bu süreç burun ameliyatının büyüklüğüne, burun dokusunun yapısına veya sorunun ciddiyetine bağlıdır. Aradığınız görünümü doğru bir şekilde sunmak için hemen kullanabileceğiniz uygulamalar da olabilir.

Burun Ucu Estetiği

Burun estetiği ve özellikle burun ucunu ilgilendiren meseleler şunları içerir:

  • Burun ucu olması gerekenden daha geniş ise
  • Sıkıştırılmış görünen burun ucuna sahipseniz
  • Burun delikleriniz birbiriyle simetrik değil ise
  • Düşük burun ucunuz varsa
  • Burun ucu yukarı kalkacaksa
  • Sivri bir buruna sahipseniz bu işlem sizin için uygun olabilir.

Burun estetiği ve alt uç estetik cerrahi yukarıdaki problemler etrafında kullanılmaktadır. Bu ameliyatlar burun kemiklerine dokunmadan sadece burun ucundaki yumuşak doku ve kıkırdağı tedavi eder. Bu nedenle bu ameliyat, genel burun estetiğinden daha kolaydır.

Burun Estetiği Neden Yapılır

Burun estetiğinin ilk nedeni, doğuştan veya gelişmiş burun rahatsızlıklarına bağlı olarak solunum problemlerinin ortaya çıkmasıdır.

Burun kemiklerinin eğriliği ve çıkığı, kıkırdak yapısında görülen şekil, burun fazlalığı ve burun yapısının asimetrisi burun estetiği ameliyatlarının sebeplerindendir. Kişisel tercihler, estetik amaçlı manipülasyonda rol oynar.

Bazıları çok büyük, bazıları normal görünümlerinden çok memnun, ancak burunları çıkık burun yapısı olmasını beğenmez ya da farklı derecelendirmeleri tercih edebilir. Sonuç olarak, rinoplasti sağlık ve kişisel tercihe göre yapılabilir. Cerrahi müdahale burun yapısında çeşitli değişikliklere yol açabilir.

  • Burun boyutunu arttırma / azaltma
  • Burun yapısı değişimi
  • Burun köprüsünü düzeltme
  • Burun ucunun şeklini değiştirme
  • Burun deliklerinin düzenlenmesi

Rinoplasti ile ilgileniyorsanız, sorun kıkırdak gelişimini tamamlayana kadar kozmetik açıdan beklemelisiniz. Kızlar için bu gelişme 15 yaştır ancak bir erkek çocuk için biraz daha fazla zaman alabilir. Nefes alma probleminiz varsa, Burun estetiği yaş sınırı nedir diye sormadan burun estetiği yaptırabilirsiniz.

Burun Estetiğine Nasıl Hazırlık Yapılır

Doktorlarla yapılan görüşmeler, estetik cerrahiye uygun olup olmadığı konusundaki önceliği değerlendirir. Aynı zamanda doktorunuzla fikir alışverişinde bulunarak beklentilerinizi ve olası sonuçlarınızı tam olarak açıklayabilmelisiniz.

Halen kullanımda olan ilaçları ve kullanımlarını değerlendirin. Hemofili gibi aşırı kanamaya neden olan bir sağlık sorununuz varsa estetik cerrahi uygun değildir.

Tıbbi öykü alındıktan sonra, inceleme fizik muayene ile gözden geçirilir ve iç ve dış yapılar incelenir ve değerlendirilir. Doktorlar ayrıca ameliyat için uygun olup olmadıklarını belirlemek için çeşitli kan analizlerine ve biyokimyasal testlere başvurabilir.

Ameliyat planlanan hastalar bu muayenenin sonunda belli olur. Bu sırada burun estetiği sonrası ve ameliyat sırasında neler beklediğinizi doktorla paylaşmak çok etkilidir.

Burun Estetiği Konusunda Size Düşen Sorumluluklar

Hastaların bilmesi gereken bir diğer sorun da ibuprofen ve aspirin gibi steroidal olmayan antiinflamatuvar ilaçların ameliyattan önce ve sonra iki hafta boyunca kullanılmamış olmasıdır. Bu ilaçların pıhtılaşma fonksiyonunu olumsuz etkileyerek yaratıcı sonuçları vardır. Doktorunuzla iletişiminiz ve ek haberlerinizi bilmenin sağlığınız ve iyileşmeniz için ne kadar önemli olduğunu unutmayın.

Sigara dumanı iyileşme sürecini yavaşlatır, nikotin içeren kan damarlarını daraltır ve iyileşme sürecinde dokulara oksijen ve kan tedarikini azaltır. İyileşme ve hijyeni arttırmak için ameliyat öncesi ve sonrası tütün kullanımının sona ermesi önemli ölçüde yardımcı olacaktır. Burun estetiği ekşi sözlük gibi kaynaklardan diğer insanların hazırlık için neler yaptığını görmek fayda sağlayabilir.

Burun Estetiği Çeşitleri

Basit bir burun estetiği ameliyatı ise cerrahın tercihine göre lokal anestezi uygulanabilir. Ameliyat ortalama iki saat sürer, ancak rinoplasti ameliyatı genellikle ameliyat öncesi hazırlık ve ameliyat sonrası uygulama ve gözlem ile bir gün sürer.

Bu ilk açık rinoplastilerde burun deliğine küçük bir kesi yapılarak cerrahın görüş açısını büyütür. Açık rinoplasti, daha önce başka bir burun estetiği ameliyatı geçirmiş kişiler için uygundur. Açık ameliyatın en büyük avantajı geniş görüş açısıdır. Ancak iyileşme süreci uzundur ve ameliyat sonrası ödem, morarma gibi sorunlar şiddetlenir.

Diğer bir teknik de kapalı rinoplastidir. Cerrahın görüş alanı dardır ancak iyileşme süresi kısadır ve ameliyat sonrası burun üzerinde dikiş izi kalmaz.

Ameliyatsız Rinoplasti (Sıvı Rinoplasti) Nedir

Burun disfonksiyonunun çok ciddi bir şekilde tercih edilen kullanımlarından biri de ameliyatsız burun estetiğidir.

Hyaluronik asit en çok kullanılan jel dolgu maddesidir. Bölgenin derin katmanlarına enjeksiyon sırasında farklı burun yapısı olmasına rağmen farklı derecelendirmeler tercih edilebilir. Sonuç olarak, rinoplasti sağlık ve kişisel tercihe göre yapılabilir. Burun estetiği sonrası burun ucu top gibi bir durumdaysa, doktorunuza danışmanız önemlidir.

Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci

Ameliyat bitiminde tampon genellikle burun üzerine yerleştirilir. Hasta Bir haftadan 10 güne kadar işe dönebilir. Ameliyat sonrası şişlik ve morluklar normaldir ve 1 hafta ile 10 gün arasında makyajla kapatılabilecek düzeye iner.

Ameliyattan bir ay sonra oluşan ödemin %75-80’i kaybolur. Bu süreç genellikle birkaç saat içinde ortaya çıkan ve kaybolan sorunlara neden olur.

Bu kolay iyileşme süreci sağlayan uygulama ile burnunuzun görünümünde rahatsızlığınız, nefes alma problemleriniz veya burun problemleriniz varsa, işlem hakkında bilgi almak için doktorunuzla iletişime geçin. Burun estetiği fiyatları 2020 yılından ihtibaren değişiklik göstermiş olabilir.

Profiloplasti Nedir

Doktorlar estetik cerrahi uygulamasında tüm yüzü göz önünde bulundurur ve yüzün tüm unsurlarını oluşturmak için “profiloplasti” ameliyatı yaparlar. Bu ameliyatlar, rahat bir profilin ötesinde anlamlı bir şekilde yüzü orantılama amaçlamaktadır.

Profiloplasti tıkanır ve burun, çene, alın ve elmacık kemikleri alımları yapılır. Burada “altın oran” dediğimiz şeyi ele alıyoruz. Yani alın-burun-çene üçgeninin bitişik uçlarının yaklaşık üçte biri uçlara bitişik olmalıdır. Bunun için burun ameliyatlarında bu oranlara dikkat edilmesi ve birbirleriyle ilişkilerinin ayarlanması gerekir.

Rinoplasti yaptırırsanız ve alnınız veya çene ucunuz oranın üstünde veya altındaysa, yeni burnunuz açıkça görünmeyecektir. Sonuç olarak burun büyür ve küçülür. Bu nedenle hasta ile detaylı görüşmek ve planlama kararı vermek gerekir. Hasta ile önceden detayları tartışmak, ameliyat sonrası hayal kırıklığını önleyebilir.

Çene ucu nazikçe törpülenerek veya burun ameliyatı yapılarak ve atılan parçacıklar çene ucuna yerleştirilerek ameliyat edilebilir. Bu durumda cerrahın ameliyat sırasında ek süreye ihtiyacı yoktur. Bu orantılı eğitim ile yapılan estetikten daha mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Bu tür Burun estetiği yaş sınırı nedir konu cevabı ancak yetişkinlere yapılmasıdır. Profil değişimi gelişimini tamamlamamış insanlara yapılmamalıdır.

Profiloplasti Zorlukları

Profiloplasti her zaman kolay değildir. Profiloplasti ile burun estetiği yapılırken alt çene kemiğine de işlemler gerekebilir. Gelişmemiş veya çene arkasından problemler ortaya çıktığından, estetik oluşturmak için çene ve burnu veya mekansal durumu dikkate almak önemlidir.

Ameliyatta özel malzemelerden implantlar ağza yerleştirilebilir. Alternatif olarak kendi kendine enjekte edilebilir. Bu doku, liposuction veya meme küçültme ameliyatı sonrası kalan kalça ve doku gibi bölgelerden elde edilir. Alın ve elmacık kemikleri düzleştirilerek doğru tipte doku yerleştirilebilir.

Yüzü ilk gördüğünüzde burun en çok dikkat çeken organlardan biridir. Ülkemizdeki plastik cerrahlar çok eğitimli ve bu konuda tecrübelidir. Burun estetiği fiyatları 2021 yılında herkesin ulaşabileceği rakamlara düşebilir.

Türkiye’de Burun Yapısı

Toplumumuzun genel olarak kalın, yağlı bir cilt dokusuna sahip olduğu söylenmelidir. Bu yapının estetik burun ameliyatı için faydalı olmadığı düşünülmektedir. Bu cilt tipi kendi sorunlarına neden olabilir ve iyileşme sırasında zorluk çıkarabilir.

Doktorun eğitimi ve tecrübesi bu yüzden çok önemlidir. Bu yapının farkında olan plastik cerrahımızın avantajı da bu deneyimden gelmektedir. Türkiye’de Burun estetiği yaş sınırı nedir sorusunun cevabı genellikle 15 yaştır.

Burun Modelini Görüntülemek İçin Bilgisayar Çıktısı Yeterli Değildir

Estetik arayanlar için tüm testler yapıldıktan sonra ameliyat sonrası tahmini bir görüntü oluşturmak için özel bir bilgisayar programı kullanılır.

Estetik ameliyat yapılırken burun, alın ve çene burun oranlarının çok iyi bağlanması gerekir. Tıpta buna “Profiloplasti” denir. Bu nedenle, tüm unsurları kullanarak yüzü değerlendirmek çok önemlidir. Tabii ameliyatla ne yapılması gerektiği tartışılır ve talepleri dinlenmelidir. Bu tartışma sırasında burun estetiği fiyatları ve istediklerinizi doktorunuzla rahatlıkla konuşabilirsiniz.

Çoklu Burun Estetiği Olan Hasta Sayısı Azaldı

Geçmişte birçok kez burun estetiği yaptıran daha çok insan vardı. Estetiğin birçok alanında sağlanan bu gelişmeler sayesinde burun estetiği yaptıran hastalar doktorun çıkardığı işten çok daha memnun ve mutlu ayrılmaktadır. Burun estetiği yaş sınırı nedir konusu ise burnunuzdaki soruna bağlıdır.

Burun estetiğinde öncelikli hedef estetik açıdan hoş görünen doğal bir burun oluşturmak ve rahat nefes almanızı sağlamaktır. Burnunuzun fazla kısmını çıkarıldıktan sonra kusurlu ve tamamlamaz şekilde bırakılırsa, iyileşirken burnunuz değişebilir. Halkın “burun düşmesi” olarak tanımladığı bu değişikten kaçınmak için ameliyat sırasında da kaybedilen yapılara çok dikkat edilmelidir.

Estetik, Altın Oran, Yüz Matematiği

Yakın zamana kadar matematik ve sanatta kullanılan altın oran, estetik ve kozmetolojik dermatolojide kullanılan geometrik ve sayısal orandır, bütünün ve en uyumlu kısımlarında gözlenir.

Matematiksel olarak, bir doğru parçasını bir noktadan ikiye bölerseniz, küçük parçanın büyük parçaya oranının büyük parçanın tüm doğruya oranına eşit olduğu görülür. Bu orana altın oran denir. Burun estetiği yaş sınırı nedir diye sorulduğunda bu bağlamda genç insanların kendilerini altın oranla sınamamaları gerektiği görülmektedir.

Altın oran, kabuk konturu, kulak yapısı, taban ve piramit uzunluğu, Leonardo da Vinci’nin Mona Lisa boyama oranı, parmak eklem oranı (kol dirsek uzunluğu vb.) Picerson’un çalışması, doğal dünya Birçok canlı ve cansız insan kollarında gözlemlenebilir.

Başka bir deyişle, çoğumuza iyi görünen on binlerce nesnenin farkında olmadığımız bir altın orana veya bu orana yakın bir orana sahiptir. Güzellikle ilgili gerçekler genel olarak bu kurala bağlanabilir. Bu nedenle dolgu, b 0 t 0 ksx , iple yüz germe tedavileri, kaş kaldırma, göz, burun, göğüs estetiği gibi pek çok estetik ve kozmetik tedaviler aslında altın orana paralel şekilde yapılmaktadır.

Herhangi Biri “Altın Oran” Sahibi Olabilir Mi

Sanatsal ve diğer matematiksel zeka becerilerinin etkili olduğu bu alanda, gelişmeleri her gün takip etmekten gerçekten heyecan duyulmaktadır.

Aslında, dolgu, b 0 t 0 ksx ve yüz germe gibi minimal müdahale prosedürlerle çalışmak, bunun resim ve heykel gibi sanata eğilimli veya bunlarla uğraşan doktorlar için büyük bir avantaj olduğunu gösterebilir.

Tabii ki her yerde. Ayrıca bu konumlara çok uzak veya çok yakın yüzlerle karşılaşacaksınız. Amacımız görünüme uyumlu ve uyumlu bir estetik ve kozmetik şekle sahip olmaktır. Altın oran konusunda Burun estetiği yaş sınırı nedir cevabını ancak doktorunuz verebilir.

Profiloplasti Uygulaması Nasıl İşler

Profitoplasti şimdi yüzünüzün konturunu değiştirmeye odaklıdır. Yani yüzün tamamının değerlendirilmesi ve düzeltilmesine “profiloplasti” denir. Burnunuzdan alıntı yapacak olursak burnunuz yüzün diğer anatomik kısımları ile uyumlu olmalıdır.

Bu nedenle estetik müdahaleler küresel bir yüz arayabilir, yüzün ölçülebilir altın oranına dikkat edebilir ve bu amaçla girişimde bulunabilir. Yüze bir bütün olarak “güzel” veya “estetik” bir görünüm sağlar. Profil plastiği ile; tek bir alanı sabitlemek yerine, çevredeki yapılarla bütünü nasıl düzeltileceğine odaklanılır. İdeal oranı hastanın yüzüne adapte ettikten sonra çalışmalara başlanır. Burun estetiği yaş sınırı nedir adaptasyonu için ergenlik döneminin bitmesini beklemek daha doğrudur.

Sonuç olarak Profiloplasti; yüzün tüm yapılarının küresel bir değerlendirmesi ve karşılıklı bir uyum görüşünün oluşumu veya yeniden inşası olarak özetlenebilir.

Yüz Matematiğinden Ne Anlıyoruz

Buraya bakan belirli yapıların birbirleriyle uyum içinde iletişim kurabilmesi için ölçülen belirli bir açılar vardır;

  • Alın ve burun arasındaki ön burun açısı (120 derece)
  • Burun ve yüz arası burun-yüz açısı (30-40 derece),
  • Çene ve boyun arası adet boyun açısı (80-95 derece),
  • Burun ve üst dudak arasında nazolabial kıvrım (94-110 derece),
  • Alt dudak ve çenenin oluşturduğu dudak çenesinin açısı (90-110 derece),
  • Profil-Yüz açısından bakıldığında yüz en önemlisidir.
  • Profilden bakıldığında kulağın ön orta kısmında bulunan tragustan burun dibine, burun ucuna, dudak üstü ve çene ortasına doğru bir çizgi oluşturur.
  • Burun açısı (23 derece),
  • Maksiller (orta yüz) açısı (14 derece),
  • Mandibular (çene) açısı (17 derece) altın oranı ifade eden yüz açılarıdır ve genellikle bu matematikten yararlanılabilir.

Profiloplasti Yüzün Hangi Bölgesine Uygulanır

Alın: Normalde belirli bir yöne, yani dışbükey bir yüzeye yönlendirilmelidir. Bu alan çok düzse, dışbükey bir şekil vermek için bir yağ veya başka bir dolgu maddesi kullanılabilir. Veya çok çıkıntılı bir şekle sahipseniz, bu da düzeltilebilir. Saç çizgisi çok düşükse yani alın çok dar ise saça epilasyon yaptırarak dar alnı genişletebilirsiniz.

Kaş: Alt kaşlara kaş asma yöntemi, b 0 t 0 ksx veya dolgu enjeksiyonu uygulayarak kaşların ucunu kaldırmak veya kaşları şekillendirmek mümkündür.

Burun: Estetik bir rinoplasti prosedürü burnunuzu küçültmenize, büyütmenize, kaldırmanıza, alçaltmanıza veya uzatmanıza ya da kısaltmanıza olanak tanır. Burun estetiği yaş sınırı nedir profiloplasti konusunda değişiklik gösteren bir sorudur.

Yanaklar: Orta yüz denilen yanak bölgesi ezilmiş, zayıflamış ya da sarkmışsa, yağları doldurup boşaltma, ip kaldırma ve dolgunlaştırma, orta yüz germe ameliyatı, yanak germe ameliyatı, elmacık kemiği gibi uygulamalarla çalışabilirsiniz.

Dudaklar: Anatomik olarak üst dudak alt dudağın biraz önünde (1-2 mm) ve alt üst dudaktan daha kalındır. Normal oran olarak üst dudak 2 birim alt dudak 3 birim olmalıdır. Burun tabanından dudak ortasına kadar olan mesafenin altın oranına ve dudak ortasından çeneye olan mesafesine dikkat etmeyin. Dudakların iki kenarı göz bebeklerine paralel olmalıdır. Burun ameliyatı olanlar için dudak pozisyonu, dolgunluk ve büyüklük çok önemlidir. Dudak konturları ve şişkinlik dolgu ve yağ enjeksiyonları ile düzeltilebilir.

Yüz Orantı Elementleri

Çene: Çene bölgesi büyük veya küçükse yüzün düzeltilmesi çok önemlidir. Ülkemizde en sorunlu olan şey çenenin geride (prognatizm) ve çenenin kısa olmasıdır. Çene ucundaki dolgu ve fazlalıklar tıraş edilerek genişleme ve ilerleme düzeltilebilir. Bu adımlar hem estetik görünümü hem de yüz ifadesini önemli ölçüde değiştirir. Sadece çenenize dokunarak hiçbir şey yapmadan tamamen farklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Çene bölgesinin altı: Çene bölgesinde (çene altı) fazla yağ olması, çene ve boynun dışarıdan daha kısa ve geniş görünmesini sağlar. Basit liposuction (liposuction veya lipoliz), cihaz üzerinde kısmi lipoliz veya bu bölgede gerdirme, yüz ve boynu ayırarak çene konturlarını pürüzsüzleştirir, çok daha güzel bir görünüm sağlar. Boynun diğer ve fazla kısımları cerrahi olarak gerilebilir. Alternatif olarak ameliyatsız bir ip veya cihaz ile boyun sıkılarak sabitlenebilir.

Elbette cerrahi ya da cerrahi olmayan prosedürler yaş, sarkma durumu ve genel tıbbi durum gibi parametrelere bağlı olarak değişebilir. Burun estetiği yaş sınırı nedir başlığı bu parametrelerdendir.

Yüzün Altın Oranı Nasıl Hesaplanır

Ölçümü kolaylaştırmak için altın bir pusula vardır. Yüzdeki altın oran şu şekilde ölçülür.

1-Yüz genişliği-uzunluk oranı,

2-Gözün iç kısmından kulağa kadar olan göz genişliği oranı,

3-Her iki kaş arasındaki mesafenin göz genişliğine oranı,

4- Burun estetiği yaş sınırı nedir cevabı ve Burun genişliğinin uzunluğuna oranı,

5-Çene dudak arası ve orta dudak ile göz bebeği arasındaki mesafenin oranı,

6-Çene burun arası ve burun ile saçlı deri çizgisi arasındaki mesafenin oranı,

7-Çene ön uzunluğu veya göz uzunluğunun çene yanal uzunluğuna oranı.

Altın oranın yaklaşık %24’ü mevcut ise ve uygun değerlendirme ile müdahale alanı belirlenebilir. Yine aynı kişide bu yüzdenin sayısı uyku alışkanlıklarına, hastalığına, kullandıkları ilaçları alıp almadığına, spor yapıp yapmadığına veya alkol ve sigara kullanmamasına bağlıdır. Böylece doktorunuzla daha detaylı konuşabilirsiniz.

Açık Rinoplasti

Açık rinoplasti, burnun kemiklerine, kıkırdağına ve kaslarına bakılarak yapılan burnun görünmeyen kısmında yapılan bir kesi içerir. Kesi içeriden devam eder ve burnun burun postu denilen kısmı haline gelir. Genellikle diğer tarafı işaret şeklinde kesikli bir çizgi şeklinde geçer. Diğer bir deyişle görünen kısım, doğrudan burunda yaklaşık 2 mm’lik bir kesiktir. Bundan sonra bu kesi izi kaybolur.

Açık rinoplastinin avantajı burun burun oranının çok daha yüksek olmasıdır. Milimetre testiyle görme yeteneği gerektirir. Buraya doku eklerken, o dokuların sabitlenip dikilerek burnun ayarlanması işlemidir. Burun estetiği yaş sınırı nedir cevabını verebilecek tecrübeli bir doktora sahip olmak çok önemlidir.

Dezavantajları: Uçta oluşan ödemin geçmesi biraz zaman alabilir. Ancak genel olarak en çok tercih edilen yöntemdir. Bu çok güvenli bir uygulamadır. Görsel olarak hareket etme ve daha güvenli bir süreçten geçerek bunu görsel olarak yapılabilir. Rinoplasti işleminde hemen hemen hiç önemli bir ağrı yoktur.

Açık Rinoplasti Hazırlığı

Hazırlık: Hastanın beklentilerinin bilinmesi, talebin belirlenmesi ve hekime uygun şekilde bildirilmesi çok önemlidir. En önemli hazırlıklar ameliyat öncesi, planlama ve iletişim kısımlarıdır.

Postoperatif: Rinoplasti sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli şey, şeklini etkileyen ekstra bir travma yaşamamaktır. Ameliyattan sonraki ilk 1-1.5 ay gözlük takmamak ve ellerinizi burnunuza bastırmamak önemlidir.

Rinoplasti ameliyatı kemik büyümesinin durdurulmasını gerektirir. Genel olarak, kızlar 16 ila 17 yaşlarında veya iskelet geliştirmeyi bırakırlar. Bu dönemden itibaren operasyonda herhangi bir sorun yoktur. Burnunuzda çekici bir şekil bozukluğu varsa burun estetiği yaş sınırı olan 18 yaşını beklemeden ailenizin takdirine bağlı olarak yapabilirsiniz.

Bu Operasyon Nasıl Riskler İçerir

Bu, yüksek riskli bir işlemi başlatmak veya kapatmakla ilgili değildir. Yönteme değil kişiye özel bazı komplikasyonlar olabilir.

Burun estetiği ameliyatı sonrasında burunda çökme, burun uçlarında sarkma, burun asimetrisi ve uzun süreli morarma gibi komplikasyonlar görülür. Ancak tedaviler sezgisel olarak yapılmamalıdır ve Burun estetiği yaş sınırı nedir gibi sorularınızı doktorunuza sormaktan çekinmemek en sağlıklısı olacaktır.

Hastaya ameliyat öncesi bilgilendirilmiş onay formu sunulacaktır. İmza atmadan önce hastanın çok dikkatli okuması, kendisi ve süreci hakkında sorular sorması çok önemlidir.

Açık Rinoplasti Yapılışı

Bu uygulama doktorlar ve hastalar için oldukça rahattır. Hastanın genel anestezisi için tipik bir gece hastanede kalış vardır. Ertesi gün günlük hayatınıza dönebilirsiniz. Ancak ameliyat sonrası 2-3 gün içerisinde evde kalınması çok sağlıklı olacaktır.

Çürüklerin etkisi çok azdır veya hiç yoktur ve göze 0,5 cm makyaj gibi görünebilir. Açık teknik, tüm kan damarlarını görsel olarak kontrol etmenizi sağlar, böylece birkaç çürük var diyebilirsiniz. Düşündüğünüzde ortaya çıkan açık veya kapalı bir teknik değildir.

Ancak kapalı rinoplasti için uygun bir kapatma yöntemi tercih edilebilir. Aslında bu iki farklı Rakı değil.  Gelecekte estetik cerrahi olarak adlandırılan açık rinoplasti veya yüksek derecede deformiteli sekonder cerrahi tercih edilebilir.

Sonuç olarak Burun estetiği yaş sınırı nedir sorusuna doktorunuzdan başka kimsenin cevap vermemesi çok önemlidir. Yaş Sınırında olup olmadığınızdan öte, böyle bir operasyona hazır olup olmadığınız doktorun kontolünden sonra belli olacaktır.

Burnun Önemi

İlk bakışta yüz simetrisi ruh sağlığı için en önemli şeylerden biridir. Başka hiçbir yerde bulunamayan hataları düzeltme fikridir. Tıp alanında bazı tekniklerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi amacıyla burun estetiği ameliyatı günümüz şartlarında çok daha kolay yapılabilmektedir.

Bu sayede hastalar estetik cerrahi ile engelleri ortadan kaldırarak hem daha sağlıklı nefes alabilmekte hem de istedikleri buruna sahip olabilmektedir. Sizi en mutlu edecek sonuçlar için kliniğe ve doktora güvenmeniz çok ama çok önemlidir. Bu yüzden burun ameliyatı fiyatları değişiklik gösterir.

Burnunuzu sürekli olarak değiştirecek ve geri dönüşü olmayan bu ameliyat çeşitlerinden birinden faydalanmadan önce doktorunuzda aklınızdaki tüm soruları yöneltmeniz çok önemlidir. Burun estetiği yaş sınırı nedir konusunda eğer sağlıkla ilgili bir problem değil ise kesinlikle yeterince düşündükten sonra estetik yoluna başvurmanız sizin açınızdan en güvenli karar olacaktır. Doktorunuza ve kliniğinize güvendiğinizde arkanıza bakmadan ve mutlu bir şekilde operasyon geçirirsiniz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Doktor Adı - Soyadı

Öz Geçmişi

Uzmanlık Alanı

  • Uzmanlık Alanları
  • Uzmanlık Alanları
  • Uzmanlık Alanları

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgisi vs