Skip links

Burun Estetiği

Burun estetiği farklı sebeplere dayanabilen birçok uygulama içerir ve günümüz teknolojisi sayesinde ilerlemiş durumda olan bir uygulamadır. Gerek mediak gerek estetik nedenlerden kaynaklı olsun, burun estetiği insanlara uzun süredir mutluluk getiren bir işlemdir.

Burnun Önemi

İlk bakışta, psikolojik sağlık için önemli olan şeylerden biri yüz simetirisidir. Başka hiçbir yerde bulunmayan kusurların düzeltilmesi fikridir. Tıp alanında bazı tekniklerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için burun estetiğine yönelik burun ameliyatı günümüz şartlarında çok daha kolay bir ameliyatla yapılabilmektedir.

Bu şekilde hastalar estetik cerrahi ile engelleri ortadan kaldırarak hem daha sağlıklı nefes alabilmekte hem de istediği buruna sahip olabilmektedir.

Burun Estetiği

Rinoplasti, bu yapı içerisinde yer alan burun şeklindeki kemik ve kıkırdak yapıları birbirine bağlayan estetik bir ameliyattır.

Tıp literatürü rinoplasti olan Burun estetiği, çevresel estetik manipülasyonu gibi isimleri içerir. Rinoplasti, sonradan veya travmaya bağlı olarak ortaya çıkan ya da burunda doğuştan gelen bozuklukları gidermek için yapılır. Bu durum, başka bir görüş alanındaki rahatsızlığı düzeltmek gibidir, ancak beraberinde getirdiği solunum yolu hastalıkları hastalar için sorunlara neden olur.

Estetik cerrahinin uygulanma nedeni ne olursa olsun burun estetiğinin temel amacı ameliyat sonunda hava yollarının iyi çalışmasını sağlamaktır. Burnu şekillendirme (yeniden oluşturma), deforme etme veya bazı kusurları düzeltme gibi bir veya daha fazla işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Doktorun Önemi

Burun sorunları, burun estetiği yaptırmayı düşünenlerde estetik ameliyat için uygundur, bu nedenle cerrahınızın yapacağı testlere dikkatle katılın. Burun estetiği çalışmaları, en ufak bir müdahalenin bile çok önemli sonuçları olabileceğinden, ameliyat alanına aşina olan cerrahlar tarafından yapılmalıdır.

Tam olarak beklenen sonuçları elde etmek için 6-12 hafta iyileşme dönemi bulundurur. Bu süreç burun ameliyatının büyüklüğüne, burun dokusunun yapısına veya sorunun ciddiyetine bağlıdır. Aradığınız çözümü doğru bir şekilde sunmak için hemen kullanabileceğiniz küçük bir izleme uygulaması yaratılabilir.

Burun Ucu Estetiği Nedir

Burun üzerinde büyük etkisi olan kısımlardan biri de burnun şeklidir. Genel olarak burun sorunları şöyle listelenebilir:

  • Burun ucu olması gerekenden daha geniş
  • Sıkıştırılmış görünen burun ucu
  • Burun deliklerinizin birbiriyle simetrik olmayışı
  • Düşük burun ucu
  • Kalkık burun ucu
  • Sivri burun

Burun estetiği ve alt uç estetik cerrahi yukarıdaki problemler etrafında kullanılmaktadır. Bu ameliyatlar burun kemiklerine dokunmadan sadece burun ucundaki yumuşak doku ve kıkırdağı tedavi eder. Bu nedenle ameliyat, burun estetiğinden daha kolaydır.

Ameliyat öncesi ve sonrası yapılan uygulamalar hemen hemen her estetik ameliyatla aynıdır. İşlem süresi kısadır ve tüm işlemler 30-60 dakika içerisinde tamamlanır.

Burun Estetiği Neden Yapılır

Burun estetiğinin ilk nedeni, doğuştan veya gelişmiş burun rahatsızlıklarına bağlı olarak solunum problemlerinin ortaya çıkmasıdır. Solunum problemlerine neden olan şekil bozuklukları olabilir ve burun içinde dışarıdan fark edilmeyen bir bozukluk olabilir.

Burun kemiklerinin eğriliği ve çıkığı, kıkırdak yapısında görülen şekil, burun fazlalığı ve burun yapısının asimetrisi burun estetiği ameliyatlarının sebeplerinden biridir. Kişisel tercihler, estetik amaçlı manipülasyonda rol oynar.

Bazıları çok büyük burundan şikayetçidir, bazıları normal görünümlerinden çok memnundur, ancak burunları çıkıktır. Bazı kişiler ise Burun yapısı aynı olmasına rağmen farklı derecelendirmeleri tercih edebilir. Sonuç olarak, burun estetiği ameliyatı farklı tercihler barındırabilir.

Burnu Düzeltme Şekilleri

Cerrahi müdahale burun yapısına göre çeşitli değişiklikler içerebilir;

  • Burun büyütme
  • Burun küçültme
  • Burun köprüsünü düzeltme
  • Burun ucunun şeklini değiştirme
  • Burun deliklerinin düzenlenmesi

Burun estetiği yaş sınırı için endişeleniyorsanız, sorun kıkırdak gelişimini tamamlayana kadar kozmetik işlem için beklemelisiniz. Kızlar için bu gelişme 15tir ancak bir erkek çocuk için biraz zaman alabilir. Nefes alma probleminiz varsa, genç yaşta burun estetiği yaptırabilirsiniz.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır

Doktorlarla yapılan görüşmeler, estetik cerrahiye uygun olup olmadığı konusundaki önceliği değerlendirir. Aynı zamanda doktorunuzla fikir alışverişinde bulunarak beklentilerinizi ve olası sonuçlarınızı tam olarak açıklayabilmelisiniz.

Halen kullanımda olan ilaçları ve kullanımları değerlendirilir. Hemofili gibi aşırı kanamaya neden olan bir sağlık sorununuz varsa estetik cerrahi uygun değildir.

Tıbbi öykü alındıktan sonra, inceleme fizik muayene ile gözden geçirilir ve iç ve dış yapılar incelenir ve değerlendirilir. Doktorlar ayrıca ameliyat için uygun olup olmadıklarını belirlemek için çeşitli kan analizlerine ve biyokimyasal testlere başvurabilir.

Ameliyat planlanan hastalara burun estetiği sonrası durum açıklanır. Bu muayene ameliyat sonrası ve ameliyat sırasında neler beklediğimizi doktora göstermede etkilidir.

Hastaların bilmesi gereken bir diğer sorun da ibuprofen ve aspirin gibi steroidal olmayan antiinflamatuvar ilaçların ameliyattan önce ve sonra iki hafta boyunca kullanılmamış olmasıdır. Bu ilaçların pıhtılaşma fonksiyonunu olumsuz etkileyecek kötü sonuçları vardır. Doktorunuzun iletişimini ve ek haberlerini bilmenin sağlığınız ve iyileşmeniz için ne kadar önemli olduğunu unutmayın.

Burun Estetiği İyileşme Süreci

Sigara dumanı burun estetiği iyileşme sürecini yavaşlatır, nikotin içeren kan damarlarını daraltır ve iyileşme sürecinde dokulara oksijen ve kan tedarikini azaltır. İyileşme ve hijyeni iyileştirmek için ameliyat öncesi ve sonrası tütün kullanımının sona ermesi önemlidir.

Ancak küçük bir dokunuş gerektiren basit bir burun estetiği ameliyatı ise cerrahın tercihine göre lokal anestezi uygulanabilir. Ameliyat ortalama iki saat sürer, ancak rinoplasti ameliyatı genellikle ameliyat öncesi hazırlık ve ameliyat sonrası uygulama ve gözlem ile bir gün sürer.

Bu ilk açık rinoplastilerde burun deliğine küçük bir kesi yapılarak cerrahın görüş açısını büyütür. Açık rinoplasti, daha önce başka bir burun estetiği ameliyatı geçirmiş kişiler için uygundur. Açık ameliyatın en büyük avantajı geniş görüş açısıdır. Ancak iyileşme süreci uzundur ve ameliyat sonrası ödem, morarma gibi sorunlar şiddetlenir.

Diğer bir teknik de kapalı rinoplastidir. Cerrahın görüş alanı dardır ancak iyileşme süresi kısadır ve ameliyat sonrası burun üzerinde dikiş izi kalmaz.

Ameliyatsız Rinoplasti (Sıvı Rinoplasti) Nedir

Burun disfonksiyonunun çok ciddi bir şekilde tercih edilen kullanımlarından biri de ameliyatsız burun estetiğidir. Bu yöntemde burun dolgusu olarak burun köprüsüne deri dolgusu uygulanır.

Ameliyatsız rinoplasti uygulamaları burun ucunda düşüklük, burun kontur problemleri, buruşuk burun görünümü, burun tıkanıklığı gibi hafif sorunların tedavisinde oldukça güvenilir bir seçenek ve kolay bir operasyondur.

Doldurma ve doldurmaya uygun ürünlerle tamamen güvenilir yapı sağlar. Hyaluronik asit, en yaygın kullanılan enjektabl jel dolgudur. Bölgenin derin katmanlarına enjeksiyon sırasında dermal dolguya ulaştığında doktor buruna istediği şekli verebilir.

İşleme yöntemine ve kullanılan dolgu maddesine bağlı olarak güzel bir görünüm sağlanır ve 4 ila 3 yıl içinde etkin bir şekilde burun tamamen düzelmiş olur. Sıvı rinoplasti diğerlerine göre basit bir işlemdir. Burun estetiği fiyatları ekşi sözlük gibi kaynaklarda öğrenilemez, klinik ve doktora göre değişen özelliklere sahiptir.

Burun Estetiğini Kim Yapamaz

Rinoplasti için ameliyat edilemez kabul edilen bazı sağlık sorunları vardır:

  • Vücut dismorfik bozukluk

Vücut dismorfik bozukluk, zihinsel bir bozukluğunuz olup olmadığını öğrenmeye yönelik aşırı bir önyargıdır. Bu aşırı önyargı, dışarıdan fark edilmesi zor olan küçük kusurlardan etkilenen sosyalleşme sorunları, düşük yaşam kalitesi, depresyon ve intihar eğilimleri gibi sosyolojik ve zihinsel durumların gelişmesine yol açabilir. Doktorunuzla bu konuda konuşabilmek çok önemlidir.

  • Obstrüktif uyku apnesi

Bu durumdaki kişilerin daha dikkatli olmaları gerekir çünkü ilerlemeden önceki durumların ortaya çıkması daha olasıdır. Bu durumun varlığında riski en aza indirmek için burun estetiği işleminin CPAP gibi cihazlarla desteklenmesi gerekir. Burun estetiği ekşi sözlük gibi kaynaklarda uyku apnesi bulunan diğer insanların bu sorunla nasıl başa çıktığını belirlenebilir.

  • Kanama hastalığı

Kanın pıhtılaşmasına olumsuz etkisi olan kişiler dikkatli olmalıdır çünkü burun estetiği sonrası kanama olabilir. Bu durumun önüne geçmek için hastayla ameliyat öncesi görüşme sırasında aşırı kanama ve morluklara karşı etkili olan takviye ve vitaminlerin kullanımı sorulmalıdır.

Epistaksis, rinoplasti sonrası en sık görülen komplikasyonlardan biridir. Kanama bozukluğu olan kişilerde burun kanaması aşırı olabilir ve kanayan damarlara endoskopi veya anjiyografi ile müdahale gerektirebilir.

Bu sürenin sonunda bir önceki ameliyatın nihai sonucu değerlendirilecek ve ikinci bir ortodontik ameliyat uygulanabilecektir.

Burun Estetiği Sonrası Ne Yapmalı Ve Ne Yapmamalı

Ameliyat sonrası ağrı olduğu için ağrı kesiciler anestezinin etkisi beklenmeden verilir. O halde doktorunuzun önerdiği ilacı ara vermeden kullanmalısınız. Ameliyat sırasında 4-6 kez sırt üstü durun. İlk kalktığınızda baş dönmesi ve bayılma gibi sorunlar normaldir. Bu nedenle sizinle gelenlerden yardım alın.

Burun kanamaları hem ameliyat sırasında hem de sonrasında normaldir. Bu kanama istemeden yutulabilir ve mide bulantısı ve kusmaya neden olabilir. Ertesi gün kan kusması ve siyah dışkı göreceksiniz. Mide bulantınız yoksa ameliyattan 6 saat sonra su içebilirsiniz. Çorba, ayran gibi sulu yiyecekler azar azar yenebilir.

İlk birkaç gün sıvı yiyeceklerle dolu bir beslenmeye sahip olabilirsiniz. Gözlerin altında, yüzün arkasında ve yüzün belirli bölgelerinde şişlik ve morluklar normaldir ve gün geçtikçe aydınlanır ve kaybolur. Kanamayı önlemek için yastığı yüksekte tutun ve ilk 15 gün burnunuzdaki suyu uzak tutun ve sümkürmeyin. Bu dönemde burnun tıkalı kalması normaldir. Burun estetiği sonrası burun ucu top gibi şeklinde bir şikayetiniz varsa, doktorunuza danışmanız önerilmektedir.

Burun Estetiği Sonrası Uzun Dönem Bakım

Tam istediğiniz şekli elde etmek için birkaç ay boyunca (yaklaşık 6 ay) gözlük kullanın. Jogging, yüzme, aşırı güçle çiğneme, aşırı yüz kasları ile gülme ve diğer hareketler yapma, dişleri sert fırçalama gibi yüz için yüksek efor gerektiren aktiviteler burun estetiği sonrası kaçınılması gereken bir diğer eylemdir.

Başka bir güneşle temasın sonunda ten ve sürekli rengin tedaviye girebileceğini unutmayın.

Başınızı dik tutmak kanama kadar etkilidir. Ameliyat sırasında kullanılan sütür malzemesinin emilebilir veya emici olmayan kullanımına bağlı olarak ameliyattan bir hafta sonra dikiş kullanımı için doktorunuza tekrar başvurmanız gerekebilir.

Rinoplasti İçin İyileşme Süresi Ne Kadardır

Burun estetiği uygulamasında öğrenmek istediğiniz tedavi süresi ameliyata göre değişir ancak hastalar genellikle bulantı veya kusma olmaksızın 5 saat ayakta ve 6 saat sonra yemek yiyerek yaklaşık 4-6 saat yürümeye başlayabilirler. Hasta taburcu edildiği gün (ertesi gün gözetim altına alındıktan sonra) taburcu edilir.

Ameliyat bitiminde tampon genellikle burun üzerine yerleştirilir. Bir haftadan 10 güne kadar işe dönebilir. Ameliyat sonrası şişlik ve morluklar normaldir ve 1 hafta ile 10 gün arasında makyajla kapatılabilecek düzeye iner.

Ameliyattan bir ay sonra oluşan ödemin %75-80’i kaybolur. Ameliyattan bir yıl sonra hedef şekle ulaşılır ve tam iyileşme sağlanır. Bu süreç genellikle birkaç saat içinde ortaya çıkan ve kaybolan sorunlara neden olur.

Burnunuzun görünümünde rahatsızlığınız, nefes alma problemleriniz veya burun problemleriniz varsa, işlem hakkında bilgi almak ve burun estetiği fiyatları 2020 için doktorunuzla iletişime geçin.

Profil Estetiği Nedir

Burun estetiği istemenin diğer yolları estetik ile ilgilidir. Bu aynı zamanda alın, burun, çene ve boynun güzel görünümüne ve bu yapıların varlığına veya iyi bir profil için Profil Estetiğine (Profil Estetiği) dahildir.

Burun estetiğinin yanı sıra alın, çene ve boynun küçük bir muayenesi çok daha iyi profil sonuçları verebilir. İnsanlar burun estetiği için başvurdukları için bu müdahalelerden uzaktırlar ancak bütün profili düzeltebilme seçenekleri bulunur.

Profil Estetiği

Profil estetiği, profil görünümlerinde bireylerin aklına gelen aksaklıkları gidermeyi hedefler.

Türkiye’nin çok yaygın olduğu rinoplastinin spesifik nedeni nefes alma sorunu değildir. Rahat nefes alabilmek için hava yollarına profil estetiği (Prophyroplasti) müdahalesi ile de profil çıkarılır. Burun yapısı; profilin güzelliğini doğrudan etkilemez. Bir kişinin uzun, sarkık veya kemerli yapısı genellikle çeşitli estetik sorunlara neden olabilir.

Uygulanan burun estetiği de işlemi etkiler. Ancak burun estetiği fiyatları 2021 değişkenliği vardır. Burun ile birlikte yüzdeki diğer değişikliklerle de uyumlu olmalıdır.

Genel olarak tüm yüz ve boyun yapılarının uyumu ve oranları değerlendirilerek detaylı bir analiz ile estetik planlama yapılmalıdır. Profil Estetiği (Profiloplasti) ile tek bir bölgeyi modifiye etmek yerine diğer bölgelere burun ameliyatı yapıldığında burun çene, dudaklar, yanaklar ve kaşlarla uyum içindedir ve ideal orana daha yakın olur.

Profil Estetiği Nasıl Yapılır

Profil Estetik (Prophyroplasti) operasyonları, çeşitli estetik operasyonlardan bir veya daha fazlası, bazı işler işlenir. Normalde tüm işlemler aynı seansta tamamlanabilir. Burun estetiği fiyatları dahilinde daha farklı işlemlerden de oluşabilir.

Burun Estetiği-Rinoplasti

Doğuştan aşırı duyarlılığın neden olduğu sorunlar nedeniyle şekli normalden önemli ölçüde farklı olabilir. Bu durum her iki organın da normal görme bozukluğuna göre sağlıksız çalışmasına neden olabilir.

Rinoplasti, tüm bu sorunların giderilmesi için yapılan ameliyatın detayları olarak tanımlanmaktadır. Burun estetiği ise en başarılı rinoplasti yöntemlerinden biridir ve genellikle normal bir durum olarak tanımlanır.

Çene, Alın ve Elmacık Kemikleri Cerrahisi

Cerrahi İstatistikler burun estetiği sonuçları yaklaşık %25’inin çene büyütme ameliyatı ile yapılması gerektiğini göstermektedir. Bu amaçla ağız içerisine özel bir malzemeden yapılmış bir implant yerleştirilir. Ya da kendi dokusu enjekte edilir. Bu doku; sürekli elde edilebilen yağlardan alınır.

İmplantı yerleştirmeden önce yanağı ağza yerleştirebilirsiniz. İmplantlar elmacık kemiklerine çeşitli adımlarla dikilir. Doku enjeksiyonları ile çok düzgün sonuçlar alınabilmektedir.

Koruyucu Rinoplasti Nedir

Konserve rinoplasti aslında kelimenin anlamı gibi koruyucu burun estetiği anlamına geliyor. Perikondriyum ve burun kemiklerinin yanı sıra bağları besleyen diğer yapıları koruyarak üstün sonuçlar ve iyileşme sağlayan en yeni ve en popüler burun estetiği tekniğidir. Birçok cerrahla iyi bir şekilde yapılabilir.

Konservatif rinoplasti, uzman bir cerrah tarafından tüm burunlara %90 oranında yapılabilir. Koruyucu rinoplastinin alçak, kalın (blisteri), fissür (dikotomi), trapezoidal burun ucu ve kemerli (tümsek, V, S, düz, kavisli) formları düzeltebilir ve beklentilerinizi tatmin edici sonuçlar elde edebilirsiniz.

Koruyucu Rinoplastinin Faydaları Nelerdir

Koruyucu burun estetiği temel avantajı çok çabuk iyileşmesidir. Ameliyat sonrası üçüncü gün hasta işine veya sosyal çevresine rahatlıkla dönebilir. Çok az ağrı, ödem veya şişlik vardır. Burun ucunda herhangi bir kesik yoktur. Ameliyat sonrası burun sırtında herhangi bir düzensizlik oluşmaz çünkü eski doğal burun çıkıntıları korunur.

Burun ucu, diğer cerrahi prosedürler gibi çok hareketlidir, tıpkı taş bir burun veya donmuş bir burun gibi. Doğal burun bağları, burun ucunun düşmemesi için korunur. Koruyucu rinoplastinin diğer cerrahi prosedürlere kıyasla bilinen bir dezavantajı yoktur.

Koruyucu Rinoplastinin Cerrahi Tekniği

Bu burun estetiği süresi 2-3 saattir. Burun ucunda gözle görülür bir kesi yoksa içeriden yapılan kesi, yapıldığı bölgeye girilir.

Önce septal kemiğin kıvrımlı kısmını düzeltmek için kıkırdak çıkarılır ve bu kıkırdaklar çeşitli greftlerde kullanılır. Bundan sonra burun kıkırdağı taşınır ve doğal bir şekil alır. Burun arkasında kıvrımlar veya kemerler varsa bunları bir testere ve yeni bir doğal burun sırtı ve ucuyla burunda bir kesi ile çıkarılır. Ameliyat burun ve sırt üzerindeki tamponlarla tamamlanır.

Burun Estetiği Amacı

Burun estetiği, hastayı topluma kazandırmak için burnun deformitelerini onarmak veya doğum kusurlarını düzeltmek için üniteyi fiziksel olarak değiştirmek veya nefes darlığı tedavisi ve nefes almayı teşvik etmek içindir.

Bazı durumlarda nefes darlığı ve görünüm rinoplasti tercih nedenlerinden biri olabilir.

Burun Yapısı Ve Burun Estetiği Maliyeti Nasıldır

Burnun üst kısmı kemik, alt kısmı kıkırdak olup yapı deri ile kaplıdır. Solunum sisteminde önemli bir yere sahiptir.

Belli doktorların burun estetiği fiyatı üzerinde en büyük etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Buna işaret seçimi, kullanılan malzemeler, ekip maliyetleri ve daha fazlası dahildir.

Burun Estetiği Planlaması

Rinoplasti ameliyatı planlarken, burun estetiği cerrahı kişinin cildini, burun cildini ve kişinin neyi değiştirmek istediğini dikkate alır. Burun estetiği için uygun adayları kendilerine özel bir planla geliştirir.

Büyük ameliyatlarda her zaman enfeksiyon, kanama ve anesteziye karşı olumsuz reaksiyon riski vardır. Rinoplastiye özgü bireysel riskler vardır. Bunlar arasında burundan nefes darlığı, burunda kalıcı uyuşma, istenenden farklı bir burun, ağrı, renk değişikliği veya kalıcı şişlik, yara izi, septal perforasyon olabilir. Bu durumda ek müdahaleye ihtiyaç vardır.

Bu riskler hakkında detaylı bilgi burun cerrahı tarafından burun estetiği aşamasını düşünen bireylere verilmektedir. Rinoplasti aşamasına başlamadan önce, ameliyatın etkili olup olmadığına karar vermek için doktorla bir toplantı yapılır.

İlk Danışma ve Muayene

Bu görüşmede tıbbi muayene olunacak ve riskler çıkarılacaktır. İlk görüşme doktorların sorduğu ameliyatla ilgili önemli bireysel güdüler ve sorularla ilgilidir. Bu aşamada, nihai sonucun istediğiniz şey olması için tamamen dürüst dilek ve hedeflerinizi ifade etmeniz önemlidir.

Cerrahlar, burun estetiği adaylarına rinoplasti izlerini almaya gücünün yetmediğini gösterebilir. Hemofili gibi kanama bozuklukları olan kişiler rinoplasti için uygun olmayabilir.

Bu süre zarfında doktor, kan testleri gibi klinik testleri de içeren eksiksiz bir fizik muayene yapacaktır. Burun estetiği adayının yüzünü ve burnunun içini ve dışını da inceler.

Burun ucunda cilt bakımı ve kıkırdağın dayanıklılığı gibi fiziksel özelliklerdeki değişiklikleri görebilir. Rinoplastide nefes almak için fiziksel muayene de önemlidir.

Burnunuzun bir fotoğrafını çekebilir ve bilgisayarınızı cerrahın resmi görüntülemek için neler yapabileceğini göstermek için çalıştırabilirsiniz. Burun cerrahları bu fotoğrafları uzun süreli incelemeler için kullanır ve aynı zamanda değerlendirme için gönderirken onlara başvurur.

Burun ve Çene Ameliyatı

Bir kişinin çenesi küçükse cerrah, çene büyütme ameliyatı olmak için bir burun estetiği adayına danışabilir. Küçük bir çene, büyük bir burun yanılsamasını yaratır. Bu oylama çene cerrahisi için gerekli değildir, ancak yüz hatlarının daha iyi bir dengesini ortaya çıkarabilir.

Burun ameliyatı sırasında aynı gün hastaneden ayrılmak mümkündür. Ameliyatta ayakta ise geri dönüşüne yardımcı olacak içeriğe sahip olmak önemlidir. Bu nedenle bir veya iki gece ameliyat geçiren bireylerin ameliyat sonrası arkadaşlarından ve ailesinden yardım istemesi için bu faydalı olabilir.

Ameliyattan sonraki 2 hafta içinde ilaçtan kaçınılmalıdır. Ayrıca şifalı bitkiler ve doğal ürünlerden de kaçınılmalıdır. Sigarayı bırakmak veya ara vermek önemlidir.

Burun Ameliyatı Sırasında Ne Olur

Burun estetiği bir dizi aşamadan oluşmaz. Kendi yapısı vardır ve kişiye özeldir. Ameliyat ne kadar karmaşık olursa olsun, ameliyat sedasyon ile lokal anestezi veya genel anestezi gerektirebilir. Bu karar operasyon sırasında verilir.

Ayakta sedasyonlu lokal anestezi kullanılır. Etki, belirli bir alanla sınırlıdır. Tıbbi ekip, ağrı kesiciyi buruna enjekte eder ve ardından intravenöz (IV) hattan enjekte edilen bir ilaç ile ağrı kesiciye enjekte eder. Bu insanları uyutmaz ama uyuşturur.

Genel anestezi sırasında, anestezik, göğüste bir vene yerleştirilen bir inhalasyon veya infüzyon hattından alınır. Genel anestezinin tüm faydaları vardır ve ameliyat sırasında kişiyi bilinçli tutar. Genel anestezi için bir solunum yolu da gereklidir.

Rinoplasti sırasında müdahale, buruna veya buruna giren deliğe giren küçük bir deliktir. Burun cerrahı ile birlikte bağlanan kemik ve kıkırdak istenen sonuca göre yeniden ayarlanır.

Burun Kemiği Düzenlenmesi

Burun kemiğinin veya kıkırdağın şekli, burun dokusuna ne kadar çıkarılması veya eklenmesi gerektiğine bağlı olarak, burnun yapısına ve mevcut materyallere uyacak şekilde farklı şekillerde değiştirilebilir.

Burundaki iki delik arasında septum bükülmüş veya bozuk ise, bu nefes almayı düzeltmek için cerrah tarafından düzeltilebilir. Ancak rinoplastiden farklı olarak bu ameliyata septoplasti denir.

Burun estetiği için cerrah burun ve kulaklardaki daha derin noktalardan kıkırdağı kullanabilir. Daha büyük implantlar, vücudunuzun diğer bölgelerinden gelen kıkırdağı kullanır. Bu işlem tamamlandığında burun derisini ve dokusunu geri koyar ve kesiği diker. Sağlık uzmanları, ameliyattan sonra nüksü izler. Normal şartlar altında aynı gün dışarı çıkabilirsiniz, ancak diğer sağlık seçenekleri ile gece kalabilirsiniz.

Burun Ameliyatı Sonrası Pansuman Bakımı

Yerinde pansuman ameliyattan sonra 1-7 gün kalır. Cerrahlar ayrıca koruma ve destek için sprinti buruna bantlayabilir.

Bu genellikle yaklaşık bir hafta kalır. Rinoplasti ile karşılaşıldığında, şişliği ve acıyı azaltmak için baş göğüs hizasında dinlenmelidir. Burun şişlik veya ameliyat sırasında atelin gerisinde kalabilir.

Mukus biriken kan akmaya devam eder ve genellikle ameliyattan birkaç gün sonra veya bandaj çıkarılıncaya kadar hafif kanamaya neden olur.

Kanama ve şişlik olasılığını en aza indirmek için cerrahlar burun estetiği ameliyatını takip eden haftalara kadar çeşitli yorumlar isterler.

Her şeyden önce, aerobik, koşu gibi yoğun aktivitelerden kaçının ve kabızlığı önlemek için yukarıdan akan su ile duş almak yerine burnunuza bandajla banyo yapın, burnunuzu sümkürmeyin, meyve ve sebze gibi lifli yiyecekler tüketin. Aşırı yüzmekten kaçının. Gülüşler ve kahkahalar, dudaklarınızı sabit tutmak için üst dudaklarınızı nazikçe fırçalayın ve önden bağlanabilen gömlek gibi giysiler giyin.

Burun Şişliğinin Azalması Biraz Zaman Alabilir

Diyet sırasında sodyumdan kaçınmak, şişliğin daha hızlı geçmesine yardımcı olur. Ameliyattan sonra burnunuza buz veya torba koymayın. İşte, okulda veya burun estetiği sonrası bir hafta dinlenmek en iyisidir.

Ayrıca ameliyat sonrası en az 4 hafta burun üzerine gözlük ve güneş gözlüğü takılmamalıdır. Gözlüğünüzü burnunuz iyileşene kadar bantlayabilirsiniz. Dış mekânda, özellikle burunda 30 faktörlü güneş kremi kullanılmalıdır. Bu cildin çok fazlası, cildin kalıcı olarak solmasına neden olabilir.

Burun Estetiğinin Sonuçları

Rinoplasti basit ve ödüllendirici bir ameliyattır. Bunun için birçok nedeni vardır. Öncelikle yüzün ortasında yer alan üç boyutlu ve karmaşık bir şekildir.

Burun estetiği sırasında burun çok küçükse bu burnun görünümünde ve işlevinde büyük fark yaratabilir. Bu küçük olduğu için hata payı da büyüktür. Unutmayın, ameliyattan sonra herkes hayat boyu değişiyor. Nihai sonuca ulaşmak zordur. Ancak kalınlığın çoğu bir yılda kaybolur.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Doktor Adı - Soyadı

Öz Geçmişi

Uzmanlık Alanı

  • Uzmanlık Alanları
  • Uzmanlık Alanları
  • Uzmanlık Alanları

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgisi vs