Skip links

Sakal, Bıyık Ekimi Nasıl Yapılır

Sakal, Bıyık Ekimi Nasıl Yapılır?

Sakal, bıyık ekimi ile erkekler doğal aksesuarlarına estetik bir görünüm kazandırıyor. Bu işlemde enseden alınan saç kökleri kılların olmadığı ya da seyrek görüldüğü sakal ve bıyık alanlarına ekilir.

Sakal, bıyık ekimi, ilk olarak, kan tahlilleri ile başlar. Kan tahlilleri sonuçlarına göre, kişinin işleme uygun olup olmadığı tespit edilir. Ardından tedavinin uygulanacağı bölgeler detaylı bir şekilde incelenir. Dökülme olan, seyrekleşen ve ekim ile doldurulması gereken her nokta titizlikle belirlenir. Kaç tane kıl kökü uygulanacağı ve yerleri tespit edilir. Tespit edilen bölgeler, doğal yüz hatlarını bozmama kaydıyla çizime aktarılır.

Ön hazırlık sürecinin bitmesinin ardından saç, bıyık ekiminin uygulama aşamasına geçilir. Bu aşamada yaygın olarak FUE tekniği uygulanır. Bu tekniğe göre saç, bıyık ekimi için gerekli olan donör kıl kökleri enseden temin edilir. İşlem sırasında lokal anestezi uygulanarak ağrı ve acı ihtimali ortadan kaldırılır. Enseden kıl kökü toplama esnasında dikkat edilmesi gereken nokta, ense kökünden alınan kıllar ile saç ve bıyıkta yer alan kılların anatomik olarak birbirinden farklı olduğudur. Sadece uzman kişiler, enseden hangi kıl köklerini alacağını bilir. Toplanan kıl kökleri, ilgili bölgede açılan çok ince kanallar üzerine ekilir. Ekim sırasında kılların çıkış yönüne, açısına uygun işlem yapılması çok önemlidir. Ekim sıklığı, beslenmelerine olanak sağlayacak şekilde olmalıdır.

Sakal, bıyık ekimi işleminin ardından birkaç gün kabuklanmalar görülebilir. Ancak bu geçici bir durumdur, günlük hayatı etkileyecek sonuçlar doğurmaz. Çok ince kanalların açıldığı sakal, bıyık ekimi işlemi yapılırken ortamın steril şartları sağlıyor olması çok önemlidir. Enfeksiyon riskine karşın hastane ortamı tercih edilmelidir. İşlem yapılacağı gün çıkarırken sürtünmeye sebep olmayacak kıyafetler tercih edilmesi gerekir.

Herkes Sakal, Bıyık Ektirebilir Mi?

Sakal, bıyık ekimi doğal bir estetik görüntü yakalamak isteyen, ergenlik sürecini tamamlamış tüm erkekler tarafından yaptırabilir. İşlemin yaş olarak 24 ve sonrasında daha uygun olduğu öngörülse de, yapılan kan tahlilleri ve hormonal testlerle kişiye özel bir takvim çıkarılır. Estetik kaygıların nedeni sakal ve bıyıkta gözlemlenen seyreklik ya da asimetrik bozukluklar olabilir. Diğer yandan, yaralanmalara bağlı olarak sakal ve bıyığın bir kısmının yok olması, cinsiyet değişikliği, hormonal sorunların yarattığı köse olma hali sakal, bıyık ekimi işlemini zorunlu hale getirebilir.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Doktor Adı - Soyadı

Öz Geçmişi

Uzmanlık Alanı

  • Uzmanlık Alanları
  • Uzmanlık Alanları
  • Uzmanlık Alanları

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgisi vs