Skip links

Burun Dolgusu ile Ameliyatsız Estetik

Burnunuzun görüntüsünden memnun değilsiniz ve ameliyat da olmak istemiyorsunuz, ya da bu ameliyat için yeterli vaktiniz ya da bütçeniz yok… O halde sizi ‘burun dolgusu’ ile tanıştırmak isteriz. Burun, yüz güzelliğini ve dolayısıyla kişinin özgüvenini etkileyen en önemli organlardan biridir. Burunda doğuştan gelen ya da zamanla oluşan estetik kusurlar, kişinin psikolojisini olumsuz etkileyebiliyor. Son yıllara kadar burun estetiği, ameliyat gerektiriyordu. Son yıllarda ise, gelişen teknoloji ile birlikte ameliyatsız burun estetiği başladı. Daha az acılı, ağrısız, daha düşük maliyetli ve daha hızlı… Elbette işlemine göre teknolojinin getirdiği avantajlar da farklılık gösterebiliyor. Öncelikle burun dolgusu ile ameliyatsız estetik nedir? Detayları ile açıklayalım.

Bıçak altına yatmadan, sadece anestetik krem uygulaması ile buruna burun dolgusu enjekte etme işlemidir. Burun ameliyatına kıyasla çok daha kolay, hızlı, acısız, ağrısız ve düşük maliyetli bir işlemdir. Üstelik geliştirilebilir bir işlem olması büyük bir avantajdır. İşlem bittikten sonra ihtiyaç duyulduğu takdirde daha fazla dolgu eklenebilir ya da çıkartılabilir. Bu da işlemin geliştirilebilir olduğunu gösterir. Eğer burunda asimetri, hacim ya da doku kaybı gibi bir sorun varsa; burun dolgusu işlemi ile ilgili doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz. Peki, bütün burun sorunları için bu işlem uygulanabilir mi? Maalesef ki uygulanamıyor.

 

Burun Dolgusu ile Ameliyatsız Estetik Kimler için Uygundur? 

 

Burun dolgusu bıçaksız bir işlem isteyen, geliştirilebilmesi ile daha az riskli bir yöntemi tercih eden ya da daha az maliyetli ve daha hızlı bir burun estetiği isteyen kişiler için uygundur. Fakat, bütün burun kusurları için uygun bir yöntem değildir. Burun küçültme, aşırı eğrilik ve çok belirgin bir burun kemeri için uygun bir yöntem değildir. Buruna enjekte edilecek dolgu sadece buruna hacim verebilir ve burundaki çökme veya kemer gibi, çok belirgin olmayan estetik kusurları düzeltebilir. Tabii ki en doğru bilgi için, doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Burun dolgusunun kalıcılığı ise, kullanılan dolgunun kalitesine göre değişkenlik gösterir. Tek etken dolgunun kalitesi de değildir. Alkol ve sigara tüketimi, uyku bozukluğu, stres, yaş gibi faktörler de dolgunun erime süresini etkiler. Dolgunuzun sadece birkaç ayda da eriyebileceğini unutmayın. Sağlıklı bir yaşam süren kişilerin dolgularının, ortalama 1 ila 1,5 yıl arasında bir kalıcılığı olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla tekrarlanması gerekecek bir işlemdir. Dolgunun enjekte edilmesi sadece dakikalar alıyor. Bu sayede bütün işlem, yarım saat gibi bir sürede tamamlanmış oluyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Doktor Adı - Soyadı

Öz Geçmişi

Uzmanlık Alanı

  • Uzmanlık Alanları
  • Uzmanlık Alanları
  • Uzmanlık Alanları

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgisi vs