Skip links

Fransız Yüz Askısı Nedir?

Yaşlanma, stres, çok sık yaptığımız mimikler, genetik gibi birçok faktör sebebiyle yüzümüzde sarkmalar, derin çizgiler ve kırışıklıklar, göz kapağı düşüklüğü, doku kaybı ve asimetri bozukluğu oluşabiliyor. Bu sebeplerden ötürü de estetik ihtiyacı duyabiliyoruz. Estetik dediğimizde ilk aklımıza gelen işlemlerin başında, ‘’Fransız Yüz Askısı’’ geliyor. Özellikle son yıllarda başarıyla uygulanan bu işlem, hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih ediliyor.

Fransız yüz askısı, ismini Fransa’da uygulanmaya başlanmış olmasından alıyor. İçi polyester, dışı silikondan yapılmış iplerin cilde uygulanması işlemidir. Bu ipler kullanılarak, yüz yukarı doğru gerdiriliyor ve yüzdeki bütün estetik kusurları giderebiliyor. Fransız yüz askısını, diğer bildiğimiz estetik işlemlerden ayıran en büyük avantajı ise şüphesiz ki ameliyat gerektirmeyen bir işlem olmasıdır. Herhangi bir dikiş izi olmadığından, yara izi ya da çok belli olan bir morluk da olmuyor. Ayrıca mimikler ile anında uyum sağlayabilen bir işlem olması da, en büyük tercih sebeplerinden biridir. Dolayısıyla, dışarıdan gerçekten belli olmayan ve hastanın aynı gün sosyal hayatına devam edebildiği rahat bir işlemdir.

Fransız Yüz Askısı Kimler için Uygundur?

Yüzdeki sarkmalar ve kırışıklıklar, genellikle 30 yaş sonrası başlıyor. Dolayısıyla estetik işlemlere de bu yaştan itibaren daha çok ihtiyaç duyulabiliyor. Fransız yüz askısı da, 30 yaştan itibaren uygulanabilen bir işlemdir. Hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilir. Yüz kaldırma işlemi olması sebebiyle, sadece göz kapağı düşüklüğü olan kişilerde de uygulanabilen bir işlemdir. Ayrıca yüzün bir kısmında, simetri bozukluğu ya da kısmi felç olan kişiler tarafından da sıklıkla tercih edilen bir işlemdir. Ameliyatsız ve lokal anestezi altında, kısa sürede uygulanabilen bir işlem olması da ameliyat olmak istemeyen ya da genel anestezi altında işlem uygulatamayan kişiler için de uygun bir işlemdir.

Fransız yüz askısında kullanılan ipler kalıcı olduğu için, istenirse tekrar tekrar aynı ipleri gerdirerek işlem tekrarlanıyor. Dolayısıyla yüz gerdirme işlemi yenilenmiş oluyor. İpler kalıcı olduğu için, işlemin kalıcılığı tabii ki sonsuzdur anlamına gelmiyor. Ortalama 5 yıl kalıcılığı olduğunu söyleyebiliriz. Fakat her estetik işlemde olduğu gibi, bu işlemde de kalıcılık kişinin hayat tarzına göre değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin sigara ve alkol kullanan kişilerde, yüz askısının kalıcılığı daha kısa süreli olabiliyor.

İşlemin uygulama süresi de oldukça kısadır. Yaklaşık yarım saatlik bir işlem sonrasında hastalar, iş ve sosyal hayatlarına dönebiliyor. Doktorunuz tarafından işlem sonrası verilen ağrı kesicilerle, süreç minimum ağrı ile rahatlıkla geçirilebiliyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Doktor Adı - Soyadı

Öz Geçmişi

Uzmanlık Alanı

  • Uzmanlık Alanları
  • Uzmanlık Alanları
  • Uzmanlık Alanları

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgisi vs