Skip links

Jinekomasti Ameliyatı

Jinekomasti, erkeklerdeki östrojen hormonunun artması ve testosteron hormonun azalması ile oluşan ‘’meme büyümesi’’ anlamına gelir. Dolayısıyla, hormonal dengesizlikten ve değişikliklerden dolayı oluşan bir estetik kusurdur. Memedeki büyüme, memenin arkasında sert bir kitlenin belirmesi ile ortaya çıkar. Memede oluşan bu kitle sebebiyle, memelerde büyüme oluşur yani aslında boş bir büyüme değildir. Muayene esnasında, doktorunuz el ile teşhis edebilir. Peki, jinekomasti neden oluşur?

Aslında birçok sebebi olabiliyor. Başlıca sebepleri ise; doğuştan anneden gelen fazla östrojen hormonu, ergenlikteki hormonal değişiklikler, kullanılan bazı ilaçlar, alkol, uyuşturucu maddeler ve bazı hastalıklardır. Araştırmalarda, en çok ergenlik döneminde ortaya çıktığı görülmektedir. Özellikle kilolu ergen erkeklerde, daha da sık rastlanmaktadır. Birçok sebebi olduğu için, erkeklerde oldukça sık görülen bir estetik kusur olduğunu söyleyebiliriz. Jinekomasti ergenlik döneminin sonunda kendiliğinden ya da ilaç desteği ile de geçebilen bir rahatsızlıktır. Fakat kalıcı olduğu gözlendiğinde ise, çaresi jinekomasti ameliyatıdır.

Meme büyüklüğü, feminenliği de çağrıştırdığı için erkeklerdeki özgüveni olumsuz etkileyen estetik kusurların başında yer alıyor. Özellikle bu sebepten ötürü jinekomasti ameliyatı, erkekler tarafından sıklıkla tercih edilen bir ameliyattır. Fakat belirtmek gerekir ki; büyüme olan bütün memelerde ameliyat gerekmiyor. Liposuction (yağ alma) işleminin yeterli olamayacağı kadar büyüklükteki memeler için ameliyat gerekir.

Jinekomasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Öncelikle doktor, hastadaki meme büyümesinin sebebini araştırır. Akabinde uygulanacak işlemin ne olduğunu belirler. Eğer uygun görülen yöntem jinekomasti ameliyatı ise, hastayı ameliyata alır. Bu ameliyat, genel anestezi ya da lokal anestezi altında uygulanan cerrahi bir ameliyattır. Herhangi bir komplikasyon gelişmediği sürece lokal anestezi altında uygulandığında aynı gün; genel anestezi uygulandığında ise ertesi gün hasta taburcu edilir. Ameliyat ortalama 1 – 1,5 saat sürmektedir. Memedeki fazla deri alınır ve meme toplanır.

Ameliyat sonrası da çok önemlidir. Ameliyat sonrasında doktor, hastaya dokuların kaynaması için özel korse giydirir. Bu korsenin de hasta tarafından, 1 ay boyunca her gün takılması beklenir. Düzenli korse kullanımı, yaraların daha hızlı iyileşmesi için gereklidir. Ameliyat sonrası, ağrı ve olası enfeksiyon riskine karşın ağrı kesici ve antibiyotik verilir. Hastanın düzenli kullanması istenir. Kısa sürede büyük bir estetik değişim yaşansa da; memenin tamamen iyileşmesi ve son halini alması yaklaşık 6 ay sürmektedir.

Memede oluşabilecek ödem ve ağrı sebebiyle, hastalara genellikle birkaç gün istirahat verilir. Birkaç gün, spor ve sauna gibi ağır aktivitelerden kaçınmak gerekir. Ameliyattan en az 4 hafta sonra spor yapılabilir. Jinekomasti hakkında daha detaylı bilgi almak için, lütfen bizimle iletişime geçin.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Doktor Adı - Soyadı

Öz Geçmişi

Uzmanlık Alanı

  • Uzmanlık Alanları
  • Uzmanlık Alanları
  • Uzmanlık Alanları

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgisi vs